Зима

Зима
Пролет

21 юни 2019 г.

"Еврохолд" купува ЧЕЗ за 335 милиона евро

"Еврохолд" ще финансира сделката с комбинация от собствен и заемен капитал
 
Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - "Еврохолд България" АД, се споразумя да придобие бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. 

Двете страни подписаха договор днес. 

Това съобщиха официално от холдинга. "Еврохолд" ще плати 335 млн. евро за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България. "Еврохолд" ще финансира сделката с комбинация от собствен и заемен капитал.

"Еврохолд" вече е подписала мандат с две глобални инвестиционни банки с богат опит в осигуряването на финансиране за подобни сделки, които да обезпечат необходимия заемен капитал, съобщава "24 часа".

"Еврохолд" вече е сформирала и консултативен съвет от експерти със солиден международен опит в бизнеса с дистрибуция на електроенергия, който ще консултира компанията в процеса на интеграция на дейността на ЧЕЗ България в структурата на холдинга.

Допълнително, "Еврохолд" се е договорила висшият мениджмънт на ЧЕЗ България ЕАД, в това число и изпълнителният директор на дружеството, да остане в компанията, за да се гарантира плавен преходен период в управлението.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар