Зима

Зима

10 юни 2019 г.

Свързаха моста между Русия и Китай през река Амур

Общата дължина на моста, проектиран да свърже руското крайбрежие с китайското между градовете Благовещенск и Хейхе, е над 1 км
 
На границата между Русия и Китай се състоя тържественото съединяване на двете части от автомобилния мост през река Амур, който ще свързва руския Благовещенск и китайския град Хейхе.

На церемонията присъстваха Юрий Трутнев - вицепремиер и пълномощен представител на президента на Русия в Далечния изток, и министърът на развитието на Далечния Изток и Арктика Александър Козлов, съобщава "Взгляд", цитиран от Cross.bg.

В присъствието на гостите строителите поставиха последните болтове от двете страни на моста, след което пограничен катер изстреля сигнални ракети, символизиращи успешната манипулация.

Губернатор Василий Орлов заяви след церемонията, че благодарение на този мост износът в Амурския регион ще се увеличи, това е потенциална точка на растеж.

Той поясни, че конкурентните предимства на Амурския регион са селското стопанство и преработените продукти.

"Миналата година износът на соя достигна почти 400 хил. тона от 1 млн. тона отглеждани. Изпратихме 40% за Китай, включително преработени продукти, както и много соево масло", каза губернаторът.

Според него друг проект, който в бъдеще може да бъде свързан с износа, е газохимичен комплекс, който е в процес на строителство.

"Планират се около 1,5 млн. тона полиетилен и полиетиленовите продукти - това е и експортно ориентирана продукция. Затова, разбира се, транспортната инфраструктура е от основно значение", подчерта губернаторът.

Общата дължина на пътния мост над река Амур, проектиран да свърже руското крайбрежие с китайското между градовете Благовещенск и Хейхе, е над 1 км. Предвижда се, че след въвеждането на моста в експлоатация, по него ще преминават до 3 млн. души годишно или почти 300 хил. превозни средства.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар