Зима

Зима
Пролет

26 юни 2019 г.

Русия: САЩ си въобразяват, че са господари на съдбата на света

"Американските власти трябва да се запитат накъде води тяхната безразсъдна политика спрямо Иран."
 
Русия осъди днес като "безразсъдни" и "дестабилизиращи" новите санкции на САЩ срещу Иран и обвини Вашингтон, че се опитва да "прекъсне" пътищата за преговори по иранската ядрена програма, предават Франс прес.

"Американските власти трябва да се запитат накъде води тяхната безразсъдна политика спрямо Иран. Тя включва не само дестабилизирането на Близкия и Средния изток, но подкопава също цялата система за международна сигурност", посочи в изявление руското министерство на външните работи.

Според Москва, новите американски санкции са насочени към висшите ирански ръководители, между които върховния лидер, и представляват "нова илюстрация на постоянните опити на САЩ да налагат волята си на суверенни държави".

"Създава се ясно впечатление, че Вашингтон се опитва да разруши мостовете, противно на собствените му уверения, че иска диалог с Иран", се казва в руското изявление и се посочва, че руската страна изразява "пълна солидарност с иранския народ и правителство".

"Въобразявайки си, че е господар на съдбата на света и провеждайки все по-агресивна политика, Вашингтон бърза да "накаже" онези, които нямат намерение да се подчинят на американския диктат", се добавя в изявлението.

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев каза по-рано днес, че американският дрон, свален от Иран миналата седмица, е бил в иранско въздушно пространство, а не в международно, както твърди Вашингтон.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар