Зима

Зима
Пролет

6 юни 2019 г.

Си Цзинпин подари две панди на зоопарка в Москва

Владимир Путин: Това е жест на вяра и респект в Русия. Тези животни са национален символ за Китай и ние ценим този жест на приятелство.

Президентът на Китай Си Цзинпин обяви Владимир Путин за своя "най-добър приятел“. 

А за да затвърди връзката на държавата си с Русия, той прибегна към добре познатия метод – панда дипломацията.

През последните години приятелството между двете държави е във възход, тъй като и Китай, и Русия имат спречквания със Запада. Но за да покаже на света, че двете държави ще се борят рамо до рамо, Си Цзинпин подари на зоопарка в Москва две панди, благодарение на които лицето на Путин грейна в усмивка.

Президентът на Русия заяви, че двете панди са признак на "дълбока вяра и респект между държавите“. Докато Китай се бори в търговската война със САЩ, а Русия със санкциите за конфликта в Украйна, двамата президенти обещаха, че ще работят заедно, за да засилят икономиката си.

Ру Уи и Динг Динг пристигат в зоопарка в Москва в края на април, но бяха показани на публиката едва сега, по време на посещението на Си Цзинпин.

"Срещали сме се поне 30 пъти... Путин е моят най-добър приятели и прекрасен колега“, отбеляза китайският президент.

"Това е жест на вяра и респект в Русия. Когато говорим за панди, винаги се усмихваме. Приемаме този подарък с уважение и благодарност. Тези животни са национален символ за Китай и ние ценим този жест на приятелство", каза Владимир Путин, цитиран от Dnes.bg.



Няма коментари:

Публикуване на коментар