Зима

Зима
Пролет

18 юли 2019 г.

Новият член на СЕМ Галина Георгиева с диплома по "Аграрна икономика" и среден успех 3.89

Номинацията на Георгиева е от депутата от ГЕРБ и председател на медийната комисия Вежди Рашидов

Биографична справка, качена на сайта на Народното събрание, разкрива любопитни подробности за Галина Георгиева - новият член на Съвета за електронни медии от квотата на парламента.

Георгиева бе избрана за позицията в сряда. Номинацията ѝ е от депутата от ГЕРБ и председател на медийната комисия Вежди Рашидов.

Документите, които Георгиева е представила пред депутатите, показват, че тя е завършила УНСС във Враца и има бакалавърска степен по "Аграрна икономика". Средният ѝ успех е "Добър" 3.89. На държавния изпит е получи оценка "Много добър" 5.00.

Галина Георгиева изпълнява изискването за опит в медии с трудов стаж в четири компании. От 2003 до 2005 г. тя е част от "Нова броудкастинг груп". След това от 2010 до 2014 сменя четири компании, две от които са под шапката на "Нетера". За последно - от март 2019 г. тя работи в организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН.

Изборът на Георгиева за член на СЕМ бе съпътстван от скандал. Депутатът от БСП Александър Симов изригна с думите, че: "Изводът е, че Делян Пеевски превзе и СЕМ. Резултатът явно го показа. ДПС и ГЕРБ отново проявиха своята коалиция и настаниха в СЕМ поредния кандидат, удобен за Пеевски". 


В същото време обаче БСП загуби квотата си в медийния регулатор, тъй като тяхната номинация бе отхвърлена в пленарната зала, което сякаш провокира острата реакция на Симов.

Депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов заяви пред Banker.bg, че между ГЕРБ и ДПС винаги си има уговорки, и че там без уговорки нищо не минава. По думите му в СЕМ са хора, които не се занимават с това, с което трябва да се занимава този регулаторен орган – "че се лее помия от медиите, че децата се депремират, че деградират, че това са аморални действия, че не подбират изобщо какво пускат по телевизията". 


Според професора медиите работят на първосигнално ниво, дразнят низките страсти на хората, нямат никаква мярка, правят каквото си искат, не са обективни. За обективното и субективното в нашите медии никога не се говорело. 

"Това са фалшивите новини – когато разглеждаш едно реално случило се явление от чисто субективна позиция", заключи депутатът от "Атака".

Няма коментари:

Публикуване на коментар