Пролет

Пролет

16 юли 2019 г.

Правителството ви е корумпирано, течът на лични данни продължава години

Мъжът, който твърди, че е източил лични данни, изпрати имейл до медиите
 
"Здравейте и благодаря, че направихте случващото се публично достояние... С радост ще разкрия подробности за този пробив, така че вашето корумпирано правителство да не лъже аудиторията ви."

Така започва имейл до няколко медии, изпратен от човека, който твърди, че е автор на хакерската атака срещу НАП. При нея изтекоха лични данни на 5 млн. души.

„Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви правителство разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 г. Тогава никой не разбра, че сме успели да инфилтрираме 30 GB информация", пише мъжът, цитиран от Cross.bg.

Той разкрива, че е руски гражданин, женен за българка. „Родителите на съпругата ми живеят в България и със собствените си очи съм виждал колко прецакана е държавата ви", пише още той.

„Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз лично ще кача информацията в руски и български торент тракери, така че всеки ще може да я свали свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, публикуват невярна информация, ще разкрия още два масива от данни - отново от Министерството на финансите", се казва още в електронното писмо. 


То е изпратено от имейл адрес, различен от този, от който бяха получени хакнатите данни.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар