Зима

Зима
Пролет

26 юли 2019 г.

Искрен Веселинов: Коалиция "Обединени патриоти" продължава своя път

Волен Сидеров: Вместо да каже Каракачанов: "Благодаря ти, че моята мечта да бъда вицепремиер и военен министър се изпълни", те обясняват как аз съм лошият и трябва да си ходя
 
"Продължава управлението на ГЕРБ и коалиция "Обединени патриоти". Няма промяна на управленската формула." 

Това обяви съпредседателят на коалицията Искрен Веселинов и подчерта, че ситуацията няма да се промени, въпреки че  вече няма да имат мнозинство в парламента с изключването от коалицията на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговите съпартийци  Десислав Чуколов и Павел Шопов.

"Коалиция "Обединени патриоти" продължава своя път. Тя държи на подписите, които е положила в коалиционното споразумение. Ангажиментите, които съществуват в споразумението с ГЕРБ за управление на страната, продължават да бъдат и ангажименти на "Обединени патриоти". "Атака" могат да сключат споразумение с ГЕРБ за подкрепа на мнозинството. Г-н Сидеров не е част от тази коалиция, ако има необходимост нещо отделно да се договаря с ГЕРБ - нека да си проведат двустранните контакти", обясни Веселинов и посочи, че няма причини "Обединени патриоти" да съгласуват вътрешнокоалиционни отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава Banker.bg.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валентин Касабов  пък коментира, че по отношение на останалите депутати от "Атака" - Явор Нотев, Станислав Станилов, Маргарита Николова и Николай Александров, те имат избор дали да останат в коалицията или да я напуснат. 

"Имаме добри взаимоотношения с тях, могат да останат и да се присъединят към нас. Това е тяхно решение", каза той.      
 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви пред "24 часа", че е сбъднал мечтата на Красимир Каракачанов да е министър на отбраната.

"ВМРО никога не беше сънувало да има 11 депутати. Винаги са имали по 2-ма, закачени към някой по-голям - я СДС, я Софиянски и Мозер, я за Ковачки и Бареков. Вместо да каже Каракачанов: "Благодаря ти, че моята мечта да бъда вицепремиер и военен министър се изпълни, и да държа и ресурсното министерство на околната среда", те обясняват как аз съм лошият и трябва да си ходя", заяви Сидеров.

"Те знаят кой е създателят на коалицията, те знаят постиженията на “Атака”, за които може би ВМРО през годините са завиждали, и сега си го отреагират това. Викат: “А, падна ли ни? А сега ще те изключим от комсомола. Освен това ние сме по-силната партия вече, имаме две министерства, огромен ресурс. Сега се готвим на местните избори да вземем хубави резултати...” И вече те да бъдат основните в патриотичната ниша. Това е в мисълта на ВМРО", добави Сидеров.

Той призова министър-председателят Бойко Борисов да вземе отношение. Според него "опитът на Валери и Красимир да нарушат баланса, трябва да бъде париран".

Искрен Веселинов

Няма коментари:

Публикуване на коментар