Зима

Зима
Пролет

25 юли 2019 г.

Заради милиони и офшорки Недялко от Пик брани Иван Гешев като Матросов

Храбрият Недялко обаче не обелва и дума, нито надува вувузел за офшорките „LANBRAY“ LTD    „GRAYBLOCK“ LTD...
 
Подкрепящият с цялото си тяло Иван Гешев – Недялко Недялков, издател на Пик, организира контрапротест на протеста срещу номинирането на Гешев за главен прокурор. 

Недялко пише прочувствен апел във Фейсбук към всички, които уважават независимостта на държавното обвинение, да се присъединят към него и да си носят свирки, вувузели и прочие атрибути за шумопроизводство.

Гешев, според друго писание на Недялко във Фейсбук, бил издигнат от всички прокурори (какво самонадеяно твърдение…) и разни мизерници, подлоги на Иво Прокопиев, „Америка за България“, Цветан Василев и пр. били против кандидатурата на Гешев. 


Недялко гневно размахва пръст на Огнян Донев, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Николай Банев и др., за които денят, в който бе номиниран Гешев, бил черен ден. Но той, Недялко и останалите присъединилите се към него – общо 4-5 човека, - ще защитят независимата прокуратура и прокурора Иван Гешев от набезите на самозвани демократи и пр. и пр.

Храбрият Недялко обаче не обелва и дума, нито надува вувузел за офшорките „LANBRAY“ LTD    „GRAYBLOCK“ LTD. Не казва какво общо има с тях. Колко милиона, свързани с КТБ, е прекарал през тях? Откъде и за какво е получил тези милиони? Кой му ги е дал? Какво е тяхното предвижване във времето? За да бъдат укрити ли са „минавали“ през „LANBRAY“ LTD  и  „GRAYBLOCK“ LTD?

В сайта 5gmedia.bg подробно е описан пътя на недялковите милиони. За тях е разбрала мегаструктурата КПКОНПИ, пише там, но по (не)известни причини прокуратурата си мълчи. Гешев мълчи.

Затова и следващият въпрос е към Иван Гешев. Защо е толкова гневен и словоохотлив, когато се нахвърля върху този или онзи бизнесмен, политик или журналист, а не споменава дори с една дума Недялко Недялков? Нали главният прокурор Сотир Цацаров нареди ДАНС и Финансовото разузнаване да извадят списъците с офшорки и скрити банкови сметки и свързаните с тях. Това беше през май, а вече изтича юли…

Гешев е толкова чевръст в акциите си, а за продажбата на в-к „Уикенд“ (за около 8 млн евро…), например, дори не си мръдва пръста. Не го прави и за продажбата на сайта „Блиц“ и в-к „Шоу“, които според самия Недялко, са купени от Делян Пеевски. С какви милиони е станало, след като по това време депутатът от ДПС е декларирал, че притежава мижава сума в банка и стар „Опел“?...

Силно съмнителни казуси циркулират в публичното пространство, но Гешев го няма да се заеме с тях. Гешев е в Добрич, където още един свидетел трябва да бъде ударен защото свидетелствал по „Суджукгейт“...

През това време Недялко се хвърля на амбразурата като Матросов да брани своя идол. Защото знае, че ако последният реши да спазва закона, Недялко ще закъса сериозно.



 Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар