Зима

Зима
Пролет

4 юли 2019 г.

Барни Ръбълът джурка джуркането

По-лошото от пълното невежество е илюзията за знания...
 
С голям интерес и вълнение следя приключенията на Барни Ръбъла в правителството. 

А днес направо изби не само рибата, но и здравият разум у наблюдаващите го. Гордо реши да инспектира джуркането на делата в съдебната система. При което потвърди правилото, че по-лошото от пълното невежество е илюзията за знания.

Започва с това, че служителката на Върховния касационен съд не му е на ниво. Тук донякъде съм склонна да се съглася, тъй като няма юрист в България, който без бой да си признае, че е на нивото на министъра.

Съдейки по зададените въпроси, компютрите и софтуерът за джуркането на делата са плътно затворена книга за Ръбъла. А типичното за незнаещите е нахалството на констатациите, за да прикрият липсата на знания.

Разбрахме, че прокуратурата, която е изцяло овладяна от ГЕРБ, е бяла, прозрачна и пърха с крилца. Лови престъпници, а лошите съдии ги пускат. А съдиите са лоши! Лоши съдии, лоши! Как си позволяват все още да са независими и все още да има достатъчно почтени и съвестни професионалисти в съдебната система. И такива, които не се поддават на политически натиск. Явно Ръбъла и Главната Мутра на републиката са решили, че на това трябва да се сложи край!

Много жалка гледка. Предизвикваща срам у всеки, завършил право. Проблемът е, че в това правителство се гордеят с невежеството, необразоваността и простотията си! Срамът е за нас, че го допускаме!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар