Зима

Зима
Пролет

7 юли 2019 г.

Ему К. като символ на медиите в България

И ще продължават новини и репортажи да правят журналиститутки, подбирани по специфични критерии, нямащи нищо общо с журналистиката!...

Не мога да разбера възмущението на населението от избора на Ему К. за шеф на БНТ. Какво не му харесвате на човека? 

Или по-скоро какво му харесвахте в обществената телевизия, че да си мислите, че по-зле може да стане?

Ему К. се прочу в медиите не с някакви дълбоки политически анализи, публицистика или разследвания, а с един среден пръст на зрителите и меко казано, не особено тактично поведение. Е по-рано само го зърнахте средният пръст, а сега вече официално ще го гледате по цял ден по телевизора.

Всъщност обществената телевизия следва тенденцията на останалите да бъде по-тиха от водата и по-ниска от тревата. Съчетано с мазни баданарки към управляващата шайка и грозни критики към всеки несъгласен да го третират като овца.

За 30 години свикнахме, че телевизията е място не за сериозни публикации, интервюта, анализи, научно-популярни филми и новини, а място за промиване на мозъка ни. Реалити формати, които зомбирани да гледаме, турски сериали, над които излъсканите мозъци на матрияла да реват, глуповати сутрешни предавания за дебилни домакини и новини, при които водещите са БМБ и завършват отново с БМБ.

Защо някой си въобразява, че има свободни медии в България? Защо някой си въобразява, че ще се позволи на някой да произвежда качествена продукция и публицистика по телевизията, които да провокират каквото и да било мислене. Неееее, няма! Трябва само да точите лиги, докато гледате Гала, да ревете на турския сериал и да се вълнувате безобидно от ВИП-Брадър. Това им трябва! Какво не ви харесва в Ему К.???

Среден пръст за матрияла! Под благият смях на Баце и Пеевски и мислителите от СЕМ!

И ще получаваме новини, в които селфито на Баце с Меркел е първо по важност и по-важно от посрещането на Президента в Китай и направените важни договорки за българските производители на млечни продукти. И ще продължават новини и репортажи да правят журналиститутки, подбирани по специфични критерии, нямащи нищо общо с журналистиката!

Аз отдавна съм показала среден пръст на българските телевизии, с едно-две изключения за предавания. Гледането на телевизия е вредно за вашето здраве.



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар