Зима

Зима
Пролет

7 юли 2019 г.

Бойко Борисов: Трябва да направим радикални промени, там където губим

"Ние трябва да се подготвим следващите няколко години да се обновяваме непрекъснато."
 
Бойко Борисов обяви, че трябва да има радикални промени в районите, в които ГЕРБ загуби на изборите, по време на речта си на Национално събрание на партията в НДК.

"На събранията много добре да се огледат хората. Етичната комисия, Изпълнителната комисия. Ще ви окажем максимална помощ. Някъде ще направим промени. Искам да направим по-отворени събранията", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Правим среща с обществеността, който иска да дойде. Ще ходя или аз, или хора от комисията, да чуят и другата страна какво мислят за нашите кметове, общински съветници. Има действително млади и успели и доказани хора, които искат да станат част от партийния живот, но местната структура или местният феодал не го допуска – защото вижда конкуренцията", смята Борисов, цитиран от Dnes.bg.

"Ние трябва да се подготвим следващите няколко години да се обновяваме непрекъснато. Не казвам, че трябва да изгоним тези, които са допринесли и допринасят и имат и потенциал, но във всички случаи трябва да направим и радикални промени, там където губим", посочи Борисов, като даде за пример област Плевен.

На финала на Националното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Цветан Цветанов за проявената от негова страна лоялност през изминалите години.

Премиерът засегна и зародилия се скандал с външния министър на Сърбия Ивица Дачич.

"На Балканите оста винаги е била Атина-Белград, София промени това и затова моят приятел Ивица реагира така - яд ги е малко", каза Борисов.

Борисов заяви, че по време на своето европредседателство България е избрала най-трудната задача - Балканите - място на войни и раздори във всяка една сфера.



Няма коментари:

Публикуване на коментар