Зима

Зима
Пролет

24 юли 2019 г.

КОЙ спусна новата „Света Троица” в БНР, БНТ и СЕМ?

Ако нямате страх, имайте поне малко срам от тези назначения!...
 
През юли се случиха три култови назначения в медийния сектор. 

Назначиха се генерални директори на БНР и БНТ, както и нов член на Съвета за електронни медии от квотата на Народното събрание. Защо „Назначиха”!? Отговорът е прост. Защото няКОЙ спусна тези имена.

Избраните за шефове на обществените медии са меко казано колоритни.

Светослав Костов е спортен коментатор, който грам хабер си няма от управление. Самият той потвърждава пред СЕМ, че по време на неговото управление рейтингът на Радио София е сведен до 0%. Да не говорим, че първото му кадрово решение бе съпроводено с медийни скандали. Не може да назначиш 27-годишна госпожица за директор на програма без грам ръководен опит. Тук идва логическият въпрос дали момичето Роселина Петкова отговаря на длъжностната характеристика за длъжността „Директор”.

Съмнение поражда и начинът по който Костов бе избран за генерален директор. Триумвиратът София Владимирова, Бетина Жотева и Розита Еленова гласуват единодушно за Костов със съмнителни аргументи. Самата София Владимирова (ГЕРБ) се престраши и каза: „Днешният избор е споделен риск между СЕМ и новият директор на БНР Светослав Костов”. Да разбираме ли, че при гаф от страна на Костов тези три членки на СЕМ ще понесат отговорност и ще си подадат оставките?

Същата "Света троица" избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ. Тук отзвукът сред българското общество беше още по-голям. Изписаха се и се казаха много негативни писма и слова. Файда никаква. Българинът получи един среден пръст и още се чуди има ли диплома за висшист Кошлуков и бил ли е наистина програмен директор на партийната ТВ „Алфа”. А дали е бил и троен агент на ДС, както обяви Николай Колев – Босия. Трите опълченки от „Шипченски проход” се втурнаха да бранят Кошлука, но и те не дадоха смислени отговори, защо предпочетоха него пред Сашо Йовков или Сашо Диков!?

Сред медийните репортери тихомълком се пронизва истината. А тя е, че корпулентният политик, с благословията на вожда-премиер, си сложи хора в обществените Радио и Телевизия.

И както си мислехме, че всичко утихва, се появи нова „Вълшебница” на хоризонта. С гласовете на ГЕРБ и ДПС Галина Жорова бе избрана за член на СЕМ на мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече на 17 юли. Докато новата регулаторка замисляше какви вълшебства ще прави на „Шипченски проход”, медийната среда буквално „загря” след изтеклите данни за образователния й ценз. Оказва се, че избраницата на ГЕРБ и ДПС е завършила с 3.89 „Агро икономика” във филиала на УНСС във Враца. Безумие!

Какво ще прави селскостопански специалист в СЕМ? Ще регулира медийното съдържание или ще се грижи за СЕМ.ПЕРНАТИ. Животновъдството не е за подценяване, но Галинка се е объркала в избора си на работно място. Дали първоначално не е поискала да бъде пратена в държавен фонд „Земеделие” или ресорното министерство!?

От тези три назначения ясно проличава КОЙ има интерес да овладее държавните медии и техния регулатор. Но мисля, че е време да кажем СТОП! Време е да покажем, че ние гражданите, не сме безгласна буква. Костов, Кошлуков и Жорова трябва да си ходят, но преди това "вълшебната" прокуратура да провери какви са ги натворили, а не след това българските граждани да им плащаме вересиите.

Ако нямате страх, имайте поне малко срам от тези назначения!


Валентина Димитрова, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар