Зима

Зима
Пролет

6 август 2019 г.

1 млн. евро глоба за кораби, влизащи без позволение в италиански води

Указът затяга санкциите срещу корабите на благотворителните организации, които опитват да доведат в Италия спасените в морето мигранти
 
Италианското правителство спечели вчера вот на доверие в Сената за указ, насочен срещу благотворителните организации, които спасяват мигранти с кораби в Средиземно море.

Това е победа за министъра на вътрешните работи и вицепремиер Матео Салвини. Правителството на неговата партия "Лига" и антисистемното Движение "Пет звезди" спечели вота със 160 срещу 57 гласа. В противен случай то трябваше да подаде оставка.

Изготвеният от Салвини указ затяга санкциите срещу корабите на благотворителните организации, които опитват да доведат в Италия спасените в морето мигранти. Текстът вече бе приет от долната камара и придобива силата на закон точно преди излизането на парламента в лятна ваканция от сряда, 6 август.

Политици от "Пет звезди" изразиха възражения към указа и някои от нейните сенатори не подкрепиха мярката.

Указът увеличава максималните глоби за кораби, влизащи без позволение в италиански води, от сегашните 50 хиляди евро на 1 милион. Предвиждат се и арести на капитани, които пренебрегват заповедите на властите и автоматично конфискуване на техните плавателни съдове.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар