Зима

Зима
Пролет

2 август 2019 г.

114 частни самолета на среща за опазването на климата

Лицемерието си пролича още от първия ден - стотици частни самолети и яхти оставиха своя въглероден отпечатък
 
Орландо Блум, Кейти Пери, принц Хари, Леонардо ди Каприо и много други известни личности станаха част от срещата на Google за опазването на околната среда и климата. 

Но лицемерието си пролича още от първия ден - стотици частни самолети и яхти оставиха своя въглероден отпечатък, пристигайки в Сицилия.

20 милиона долара струва тридневната конференция на технологичния гигант, а нейна главна тема бе промяната в климата. Някои от звездите, които присъстваха на събитието, като Лео ди Каприо и бившия президент на САЩ Барак Обама, имат свои собствени организации в подкрепа на природата.

Но вместо да изберат начи за пътуване, който щади природата или обикновен видеоразговор, еко-защитниците се качиха на 114 самолета, които да ги откарат до остров Сицилия. 40 от тях кацнаха още в неделя. Всички те ще замърсят въздуха със 100 хил. килотона въглероден диоксид.

Само принц Хари, който каца в Сицилия след полет не само със самолет но и хеликоптер, трябва да посади 190 дървета, за да компенсира своя въглероден отпечатък.

Певицата Кейти Пери и нейният годеник Орландо Блум пък пристигнаха на острова със супер луксозната яхта, собственост на бизнесмена Дейвид Гефън, която струва 330 милиона долара. Пери по-късно беше забелязана да кара не особено икономичният SUV на "Мазерати". Всъщност, много други звезди, като актьора Брадли Купър и певецът Хари Стайлс, също бяха забелязани в луксозни, не особено щадящи планетата автомобили, съобщава Dnes.bg.

Хората в социалните мрежи се възмутиха и обявиха срещата за една PR тактика на известните, която ще струва скъпо на планетата.

"Поправете ме ако греша, но съм сигурен, че има пътнически полети и редовни фериботи до Сицилия", пише един от потребителите.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар