Зима

Зима
Пролет

30 август 2019 г.

"Реал" (Мадрид) отчете ръст на приходите от 23 процента

От клуба прогнозират през 2019-20 приходите да се увеличат до 822 милиона евро
 
Миналият сезон се оказа пълен провал за "Реал" (Мадрид), след като клубът остана без никакви трофей, а се раздели и с голямата си звезда Кристиано Роналдо. 

Въпреки това на "Сантяго Бернабеу" се справят повече от добре във финансово отношение, след като отчетоха ръст на приходите за финансовата 2018-19 година.

Увеличението е с 23.1% и е равно на 38.4 милиона евро.

От "Реал" добавят, че в приходите не са включени сумите, получени от трансфери.

Приходите са на стойност 757.3 милиона евро. Всичко това се случва, при положение че "Белият балет" претърпя провал в Шампионската лига и отпадна още на осминафиналите, след като в предходните три сезона печелеше отличието.

Печалбата на клуба преди изплащането на данъците е 53.5 милиона евро, докато наличните средства в касата на "Реал" са над 150 милиона евро. Пълните финансови резултати ще бъдат оповестени на общото събрание на акционерите, което е свикано за 15 септември, Dnevnik.bg.

През миналото лято "Реал" продаде Кристиано Роналдо в "Ювентус" за над 100 милиона.

Междувременно в изнесените първоначални резултати от клуба съобщават, че прогнозират през 2019-20 приходите да се увеличат до 822 милиона евро. Това се дължи на нови спонсорски договори, както и на подобрения контракт за разпределение на средствата от телевизионни права в Ла Лига.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар