Лято

Лято

24 август 2019 г.

"Албена" навъртя 50 години, но е все така желана за почивка

В броя на нощувки се отбелязват 27 на сто ръст, както и над 31% ръст в приходите от тях
 
Курортът "Албена" празнува 50-годишнина.

За периода април-юни 2019 г. по данни на НСИ в "Албена" се отчитат 15% ръст на отседналите българи в местата за настаняване с поне 10 легла спрямо същия период на миналата година. В броя на нощувки им се отбелязват 27 на сто ръст, както и над 31% ръст в приходите от тях, съобщиха от Министерството на туризма.

Само за първия летен месец – юни 2019 г., тук са реализирани общо близо 278 хил. нощувки, като от българи те са с над 29 на сто повече спрямо юни 2018 г. Приходите от тях приближават 15 млн. лв., като от пребиваването на български туристи ръстът е 33 на сто.

"Очакваме летният сезон да е в рамките на прогнозите ни, които направихме в началото на годината и се надявам да достигнем нивата от миналата година", коментира министър Николина Ангелкова. Тя подчерта, че развитието на устойчивия туризъм е сред приоритетите на правителството.

Заедно с управителния съвет на "Албена" АД тя постави капсула на времето с послания към бъдещите поколения, която ще бъде отворена след 50 години.Няма коментари:

Публикуване на коментар