Есен

Есен

11 август 2019 г.

Владимир Путин пристигна на шоуто на „Нощни вълци“ край Севастопол с мотоциклет "Урал"

Участниците във фестивала „Сянката на Вавилон” ще се насладят в неделя на мащабно шоу с множество музика, каскади и пироефекти
 
Руският президент Владимир Путин пристигна на шоуто на рокерския клуб „Нощни вълци“ край Севастопол вчера с легендарния мотоциклет "Урал".

На мотора на руския президент се развяваше знамето на страната. Заедно с Путин на машината се повозиха лидерът на Крим Сергей Аксьонов и изпълняващият длъжността губернатор на Севастопол Михаил Развожаев.

Участниците във фестивала „Сянката на Вавилон” ще се насладят в неделя на мащабно шоу с множество музика, каскади и пироефекти. Мероприятието ще завърши с концерт.

Шоуто „Нощните вълци“ винаги има патриотична тема. Когато подготвят събития, мотористите вземат за теми моменти от съветската и руската история, обикновено свързани с важни военни победи.

Кулминацията ще бъде концерт с участието на пианиста, народния артист на Русия Юрий Розум, а също и Григорий Лепс, Държавния симфоничен оркестър на Севастопол, балетната група на Ансамбъла за песни и танци на Черноморския флот, както и известните рок изпълнители от групите „Пилот“ и „Кипелов“.

„Нощни вълци“ е първият байкърски клуб в СССР и Русия, основан през 1989 г. в Москва. Клубът провежда мотофестивали с изпълнения на рок групи, както и с художници на татуировки. Членовете на клуба участват в много мотоциклетни състезания в Русия и в чужбина.
 

Членове на „Нощните вълци“ воюваха на страната на проруските бойци по време на Кримската криза и войната в Донбас. Тогава те блокираха главните пътища в Севастопол и се включиха в нападенията над съоръжения за природен газ и срещу военноморския щаб в града. Това им донесе санкции от САЩ през декември 2014 г.

През февруари 2015 г. лидерът на клуба Александър Залдостанов-Хирурга е включен в списъка на Канада за санкции, а през юни в списъка е добавен и целият клуб.

„Нощните вълци“ пристигнаха в България за шествието на Безсмъртния полк през май 2019 г. През 2016 г. те също бяха посрещнати от българските си последователи.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар