Зима

Зима
Пролет

11 август 2019 г.

За опростачването, дребнотемието и секс играчките...

Населението, на което му предстои да гласува след два месеца и е добре да е омотано в глупости и дребнотемие, в жълтини и простотия, та да се зомбира по-качествено...
 
Онзи ден в централната емисия новини на бТВ беше намерила немалко място новината, че една моделка или миска - не зная, е била обрана.
 

Това безспорно е много неприятно - лично съм го преживявала, но не разбрах какво значение има тази "новина" за народонаселението. Че даже бяхме запознати с драмата на тази млада жена, че бельото й било при секс играчките!?!?!
 

Озадачих се - дали няма нещо наистина съществено, с което да ни занимават медиите, всичко ли ни е наред, дали не се тресе държавата от скандали, в които са замесени висши политици, дали решихме проблема с бедността и мизерията, в която живеят милиони българи, дали здравеопазването и образованието са ни наред, дали, дали....
 

Или това е част от опростачването на населението, на което му предстои да гласува след два месеца и е добре да е омотано в глупости и дребнотемие, в жълтини и простотия, та да се зомбира по-качествено.
 

Преди две години аз станах жертва на апартаментен обир с взлом - посред бял ден, а извършителят беше подекспертно лице, което не беше доволно от моето заключение, че може да носи наказателна отговорност и още в залата ми каза "горчиво ще плачеш".

Не сигнализирах никого, защото не вярвам, че мога да бъда защитена и си платих.

Оставам настрана въпроса как е научил адреса ми и в светлината на последните скандали с личните данни, до колко вещите лица сме защитени и как да се пазим.

Но, забравих... никой от нас не е Моника Валериева и не споделя къде си държи секс играчките, т.е. нищо интересно за медиите.



Д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар