Зима

Зима
Пролет

17 август 2019 г.

"Адидас" привлече Микаела Шифрин като световен посланик

Американката ще представя основно линията Terrex на "Адидас", която е базирана върху облекло за спортове на открито
 
Най-добрата състезателка в алпийските ски в последните години Микаела Шифрин подписа договор с "Адидас", с който става глобален посланик на марката, съобщиха двете страни. 

Германският производител на спортна екипировка привлича американката в партньорство за няколко години напред, но параметри по сделката не се съобщават.

Шифрин, която е скиор №1 при дамите и спечели Големия кристален глобус в последните три сезона, ще получава екипировка от "Адидас". 24-годишната американка наложи пълна доминация в Световната купа през миналия сезон, като освен в генералното класиране триумфира в три от дисциплините – слалом, гигантски слалом и супер-Г.

В 157 старта в Световната купа тя има 60 победи и 83 подиума. Шифрин е най-младият състезател в историята, достигнал до 60 успеха, а освен това има два златни олимпийски медала от Сочи 2014 и Пьонгчанг 2018.

Американката ще представя основно линията Terrex на "Адидас", която е базирана върху облекло за спортове на открито. Освен това Шифрин ще бъде лице на дамската линия на компанията, както и на всички продукти за фитнес.

От "Адидас" обявиха, че Шифрин ще бъде начело и на кампанията за изчистване на световния океан от пластмаса.

"Адидас" е компания, която споделя много от моите виждания, освен това партньорството дава възможност да изразя себе си. Ще подкрепям много интересни каузи", каза американската скиорка, цитирана от Dnevnik.bg.

Агентът на Шифрин Килиан Албрехт отказа да коментира параметри по сделката, както и срока на договора с "Адидас". По неговите думи рамките са били договорени още през януари.

"Към нея имаше много оферти, но много малко от компаниите са наясно, че тя е повече от атлет, който се състезава веднъж на четири години, когато са олимпийските игри", каза Албрехт.

Шифрин има договори с редица компании като "Барила", Bose, производителя на часовници "Лонжин", Visa, Oakley, Leki, Reusch и други. В момента екипът на Шифрин води преговори и с други компании, като Албрехт разкри, че се търси компания, която произвежда напитки, да замени "Ред бул", чийто договор с американката изтече.


Няма коментари:

Публикуване на коментар