Зима

Зима
Пролет

16 август 2019 г.

Ще подкрепят ли трудовите колективи и Георгиев за консул?

Българите във Валенсия надигнаха глас, а ние тук овчедушно си мълчим

Случаят с Пламен Георгиев повдига един много важен въпрос. 


Не, не,той не се отнася до това как е възможна подобна наглост от страна на управляващите. Очевидно на тях не им пука и не им е за първи път - пресен е още споменът от "Апартамент-гейт", асансьора на Цветан Цветанов и реакцията - по-скоро липсата на такава, от върховете...

Някой ще опонира, че тогава Цветанов отнесе заслужено наказание, губейки високите си  постове в парламента и ГЕРБ. Само че усещането за безцеремонното и високомерно отношение на управляващите към обикновените хора не се разми, а си остана все така плътно. Защото никой от съпартийците на потърпевшия и дума не обели за очевидното преяждане с власт, което разлага ГЕРБ.

Но това е отминала история, а в конкретния случай не е важно дали бившият шеф на КПКОНПИ говори испански и наясно ли е с естеството на работата на генералния консул. Далеч по-важно е, какво знае Георгиев та управляващите са готови да му подарят и Балеарските острови, вместо уж независимата наша прокуратура да го подхване и да разчепка и неговите тайни и тези на неговите покровители. Какво таи човекът с терасата та го награждават, а вярната и жертвоготовна Цецка Цачева я отсвириха май безвъзвратно заради един нищо и никакъв изкоп?

Цялата тази история повдига и още един много важен въпрос: Къде всъщност живеят истинските български граждани? Все ми се струва, че не тук, а по-скоро във Валенсия, където управляващите пращат Пламен Георгиев. И където близо 2 000 души са се включили в петиция до премиера и външния министър да си отзоват "експерта". Нашенците там реагират така, както би трябвало да реагираме всички ние - с петиция срещу наглостта, с протест срещу "калинките" и "братовчедите" на властта и златните съдържатели на тайните й. Ние обаче си мълчим.

Всъщност дали пък няма да станем свидетели как многобройни колективи от различни кътчета на страната вдъхновено подкрепят назначението на Георгиев във Валенсия. 


Един такъв случай вече имаме...
 Пламен Георгиев
Румен Савов, Banker.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар