Зима

Зима
Пролет

2 август 2019 г.

Няма такава държава, която циркаджия да спасява

Поредният цирк за матрияла. Ликуй, народе, Спасителят дойде да те оправи!...
 
Спящата клетка Слави се задейства. Проектът на Баце за последно спасение. Подготвян от години. Ловко манипулиращ наивните зрители. 

Историята не прощава на забравящите. Ето ви го новият Спасител – с бяла душа и бели крила, пеещ патриотични песни и желаещ да ви спаси. Какво му трябва на един наивен народ?

Наистина няма такава държава. Политиката не е място за цирк и за шоу. Тя е сериозна работа и трябва да се прави от хора подготвени и образовани. А в България последните 30 години се прави от събрани от кол и от въже „спасители”, които спасяват себе си, защото освен политика с нищо друго не могат да се справят. А нашият народ не е много претенциозен към политиците – една – две псувни към противника, „Да живей България!”, „Аз шъ въ оправъ!” и ето ти го – матриялът възторжено върви след теб....

Но да си припомним малко история. На човека, продаващ мартеници в подлеза на СУ. Възхищаващ се на мутрите от прехода. Дори направил песен за тях, колко са бели душите им. Възхищаваш се на Бойко. Всъщност, ако беше наистина противник на Баце, мислите ли, че някой щеше да го остави толкова години да води шоу по телевизията!? Онези, неудобните, ги махнаха. Помните ли интервютата преди няколко месеца. Колко сервилническо към властта? Помните ли кога си развалиха отношенията с Бойко?
 

Поредният цирк за матрияла. Ликуй, народе, Спасителят дойде да те оправи! Дай да изпеем една патриотична песен, да тропнем едно хоро, да направим кастинг за министри и наистина няма да има такава държава. Ще влезем в историята като първата държава-цирк. Не че и сега не сме!

Наивници сме ние! Циркаджии и шоумени не стават за политици. Още повече без липсата на подходящо образование. Хората му вярват. Защото не правят разлика вече между цирк и държава. Събрал бил десетки хиляди на концерт. Ами и Азис събира. Да го изберем пък и него, то вече накъде по-зле.

Новият политически проект ми говори едно – Бойко се паникьосва. Вади последните си козове и патерици. Защото властта го пуска, но той не смее да я пусне, защото го е страх от последиците. Защото се надява цялата народна енергия, впрегната да го мрази, да се канализира при Слави, който ще пее, ще прави цирк, а накрая удобно ще го подпре!

Хайде, народе, слагай червеното килимче да посрещнеш новият Спасител! Поредният! Спомни си само как повярва на предишния – на Баце. Също Спасител... и докъде ни докара!

Политиката не е място за циркаджии!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар