Зима

Зима
Пролет

4 август 2019 г.

Дани Милев спечели конкурса „Бургас и морето"

"Правя музика, която ми харесва, без да се съобразявам с модните неща. Когато емоцията е истинска - хората го усещат."
 
Дани Милев спечели първа награда на 37-то издание на музикалния конкурс "Бургас и морето".

Той е и автор на музиката и аранжимента на определената от журито за победител песен "Това си ти". Текстът пък е дело на Катерина Бакларова.
 

"За първи път вземам първа награда като солов изпълнител, затова съм много радостен.Никога не идвам с кошница за големи победи. Правя музика, която ми харесва, без да се съобразявам с модните неща. Когато емоцията е истинска - хората го усещат. Фестивалът е чудесно място за правене на нови песни и прекрасен празник за града. Благодаря Бургас!", заяви при връчването на наградата Дани Милев.

На второ място бе класирана "Тръгваш ли?" (по текст на Мина Пенкова, музика - Цанислав Петков, аранжимент - Петър Алексиев), изпълнена от Мина Пенкова.

Третото място бе за песента "Тоя влак за Бургас", представена пред публиката от Георги Дюлгеров.

Публиката отдаде своето предпочитание на песента "Мечтай, море!", изпълнена от младия Александър Томов по текст на айтоската поетеса Татяна Йотова и музика на Мартин Антонов.

Зрителите в Летния театър аплодираха рецитал на песни по текст на Петя Дубарова в изпълнение на Йорданка Христова, Нели Рангрлова, Кичка Бодурова, Росица Кирилова, Петя Буюклиева и др.

Шест членно жури определи победителите, в състава му бяха певиците Йорданка Христова и Ева Найденова, миналогодишният победител Димитър Атанасов, композиторът Димитър Гетов.

37-то издание на конкурса ще се запомни с участието на повече млади изпълнители, непознати на широката публика и избора на балади в селекцията на 12-те песни финалисти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар