Зима

Зима

7 август 2019 г.

Кольо Колев: Има огромно недоволство, ярост и неудовлетвореност от политическия елит

"Слави Трифонов има електорален потенциал да помете целия политически елит, но не и ако се придържа към програмата, която беше лансирана."
 
"Има наличие на огромно недоволство, ярост и неудовлетвореност от съществуващия политически елит и в същото време това не се излива в никаква посока. Това ни дава основание да кажем, че има огромна ниша за създаване на алтернативи на съществуващите политически формации, но засега е все още една ниша.

Въпросът е, примерно да кажем, може ли Слави Трифонов да запълни тази ниша - да поведе мнозинството на недоволните, на яростните."


Това мнение изказа пред БНР социологът от агенция "Медиана" Кольо Колев.

Според него Слави Трифонов има електорален потенциал "да помете целия политически елит": "Има, но не и ако се придържа към програмата, която беше лансирана. Акцентът в нея е във формата, а не в съдържанието. Тя е много далече от това, което хората реално искат. Трифонов се подлъгва по самия референдум, но той беше протестен. Примерно, 120 вместо 240 депутати - това ще промени ли управлението към по-добре?".

Колев добави, че е важно дали самият Трифонов ще бъде лидер на заявената партия и какво ще направят на местните избори: "Те биха могли да изберат неформално участие - ето това е нашият кандидат, гласувайте за него. И при успех нещата ще се развият по доста различен начин."

Социологът коментира евентуалното включване на омбудсмана Мая Манолова в политиката: "Определено би била силна кандидатура. Не случайно се започват предварителни атаки и инсинуации. Тя би могла да бъде фигура, която може да събере около себе си не само червени симпатизанти, а доста широк кръг от обществото". 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар