Пролет

Пролет

26 август 2019 г.

Бойко Борисов отново подкара джипа

"Много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората."
 
Премиерът Бойко Борисов отново подкара джипа за поредната лична инспекция на изграждащ се път в страната. 

Този път провери как върви магистрала "Европа", където беше преди около месец и половина и участва в участва в откриването на завод за безалкохолни напитки в Костинброд.

"Много ми е кеф така - първо минаваме по нивите, после минаваме на чакъл и след това на асфалт", коментира Борисов, цитиран от Dnes.bg, след като направи разликата от предишното си посещение на строежа.

"Затова много се дразнят другите институции, няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщи Борисов като така намекна, че президентът Румен Радев се дразни от строителните успехи на кабинета.

С премиера бяха и министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Над 40% от изкопните работи са готови, насипни дейности 15%. Това е по-лекият участък от магистрала "Европа", след 25 дни започваме по-тежкия. Открихме археология на 19-ия км, където ще е една от 7-те площадки за отдих", обясни Нанков и допълни, че от трасето се преместени и застрашен вид теменужки.

Караниколов пък коментира, че без инфраструктура инвеститорите няма да дойдат у нас.

"Тя е изключителен приоритет. Безработицата в България е на рекордно ниско ниво - нямало е такова досега. Рекордни нива и при износа. Най-добрата година за българския износ е била 2008 г. Тогава за цялата година сме успели да направим износ за над 30 млрд. лева, в момента само за първите 6 месеца имаме 27 млрд. лева. Инвестициите ни вървят средно последните години с около 1 млрд. лева над средното ниво. Това, което направихме в областта на образованието, също много привлича инвеститори в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В района може би ние сме най-конкурентни за инвеститори. От началото на годината имаме около 15 нови инвеститора", обясни министърът на икономиката.

Той добави, че инвестицията в завода на "Кока – Кола“ в Костинброд е 34 млн. лева.

"Те до момента имат 20 000 работници, което е 0,7% от работещите в България“, каза още Караниколов.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар