Зима

Зима
Пролет

20 август 2019 г.

В Сърбия откриха участък от нова магистрала, построен от китайска компания

Новата отсечка е проектирана за максимална скорост на движението от 130 км/ч, широка е 28,4 метра
 
Нова отсечка от международната магистрала E-763 в Сърбия, наречена „Милош Велики", бе тържествено открита на церемония в Лиг, на 80 км от Белград, съобщи China Radio International.

Сръбският президент Александър Вучич каза на тържеството, че 62,5-километровият участък, построен от китайската компания „Shandong Hi-speed Group", показва новото равнище на качеството на живот в страната и ще привлече инвеститори в градовете по маршрута. Президентът допълни, че през последните години страната е извървяла дълъг път от ръба на банкрута до статуса на най-атрактивната за инвестиции дестинация, като отбеляза, че „голяма част от този успех се дължи на сътрудничеството с китайските приятели".

Новата отсечка е проектирана за максимална скорост на движението от 130 км/ч, широка е 28,4 метра. Очаква се тя да облекчи движението в района.

На церемонията по откриването присъстваха и китайският посланик в Сърбия Чън Буо, както и официални лица от Черна Гора, Босна и Херцеговина, представители на китайската компания и др.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар