Пролет

Пролет

11 август 2019 г.

Иван Гешев за прозвището му "бухалка": То излъчва безсилие и злоба

"За мен е важно прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си."
 
Заместник-главният прокурор Иван Гешев коментира днес във Варна оповестените доказателства във връзка с делото срещу ТАД Груп и протестите срещу неговата кандидатура за главен прокурор. 

"Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел – само и единствено – да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдел и произнесъл. Така че процесуален проблем няма. А това, че на някой не му харесва истината – това не е проблем на прокуратурата. Но прокуратурата няма защо да мълчи, при положение че не е виновна. За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия Преход? За това ли трябва да се срамуваме?"

Запитан как ще отговори на повишеното обществено напрежение и многобройните протести по негов адрес, Гешев отговори:

"Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важно оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи прокуратурата. За мен е важно прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си".

Той коментира и определението "бухалка на управляващите", което беше издигнато по време на протестите. 


"Такива определения, етикети и всякакви други неща са много лесни. Те се използват обикновено, когато нямаш някакви аргументи. Този тип определения излъчват безсилие и злоба", заяви Гешев, цитиран от Banker.bg.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар