Зима

Зима
Пролет

18 август 2019 г.

Когато станеш обикновен български гражданин с асансьор в хола

Думите "чест" и "морал" станаха неудобни в България. Като ги кажеш, те гледат странно и те мислят за луд...
 
Цецку днес е сполетял Жеравна, научаваме от "Блиц". Грейнал като доволно теле, заедно с благоверната си се включил във веселията. 

Без съмнение не случайно. През седмица-две напомня за себе си.

Разбираме от интервюто в медията, че той вече се чувствал обикновен български гражданин. Който давал съвети, когато и който му поиска, но не се натрапвал. И изборите щели да му бъдат интересни.

Днес, по повод залавянето на убиеца от Сотиря и изказванията на психиатри, се замислих всъщност колко много психопати има в България. По-лошото - те дори са във властта. Принципно такива хора лесно се изкачват по социалната стълбица, тъй като не ги спира никакъв морал и ценностна система. Те живеят с убеждението, че са център на света и не се интересуват кого ще премажат по пътя си.

Липсата на морал стана символ на управлението на държавата последните 30 години. Психопати без морал, без съвест и без угризения грабеха, убиваха и унищожаваха. С една единствена цел - собственото си благополучие. Ампутирани от съчувствие и патриотизъм, от срам и чест. Мачкайки народа, който се е подвел да ги избере.

Този е поредният. Отстранен от властта, но запазил всички придобивки, които обикновен човек и за десет живота не би придобил. И не с бизнес или работа, а с корупция и влияние с власт. Така и никой не обясни откъде са толкова пари на държавна заплата. Затова е доволен. Пр...ба всички, народа, противниците си... сега доволен си брои апартаментите и пачките и замисля отмъщение. Защото психопатите спирачки нямат.

Думите "чест" и "морал" станаха неудобни в България. Като ги кажеш, те гледат странно и те мислят за луд. А те са в основата не само на гражданското общество, но и на добре управляваната и демократична държава.

Чест... морал.. България... и накрая Цецку!



Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар