Зима

Зима
Пролет

15 август 2019 г.

Стойчо Стоев: Невъзможността човек да реализира добрите си намерения, отказва сериозните хора от политиката

"Дори да се опита, той ще бъде очернен много бързо. Независимо дали е допуснал грешка или не."
 
Около месец преди старта кампанията за кметските избори вече станаха ясни част от кандидатите. 

От ГЕРБ обявиха трима от тях. Данните от социологическо проучване на агенция "Маркет линкс" пък показват, че Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23% .

"Невъзможността човек да реализира добрите си намерения, отказва сериозните хора от политиката. Дори да се опита, той ще бъде очернен много бързо. Независимо дали е допуснал грешка или не. С голяма охота политическите противници ще търсят всякакви възможности да го дискредитират. А напоследък дори се забелязва една тенденция политиците просто да бъдат иронизирани", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Стойчо Стоев.

По думите му обществото пък се връзва на всичко това, защото то се представя чрез умели PR техники под формата на шоу. И следователно разумните и кадърни хора се отказват да рискуват името си, за да се занимават с политика.

"Всички виждаме и изключително изостреното внимание към имотното състояние - апартаменти, къщи и т.н. Кой успял човек би се подложил на това? Тези, които са добри в своята професия и са доволни от доходите си, влизайки в политиката, несъмнено ще попаднат в полезрението на медиите. И ще трябва да започнат да дават съответните обяснения след това", отбеляза още политологът пред Bulgaria ON AIR.



Няма коментари:

Публикуване на коментар