Зима

Зима
Пролет

28 септември 2019 г.

Първан Симеонов: Негативните кампании няма да донесат никакъв успех на партиите

"Да излезеш и да развиваш крайно отрицателна кампания вече е нелепо. Би било подценяване на избирателя."
 
"Негативните кампании в областните градове няма да донесат никакъв успех на партиите и кандидатите за местна власт, които заложат на тях." 

Нова каза Първан Симеонов пред радио "Фокус".

"Кампанията по време на евроизборите беше остра и отблъскваща за избирателите, което доведе до понижаване на електоралната активност", заяви той.

По думите му появата на нови фигури като кандидати може да привлече по-широк електорат. Симеонов добави, че където има "политически" вот негативната кампания може да доведе до слаби резултати.

"Благодарение на това, че България е член на ЕС в последните години има подобряване на градската среда. Ние малко надценяваме ролята на тези прословути ремонти. Не забравяйте обаче, че хич не са малко хората, които си казват – "Абе, може и да са лоши тези ремонти, но поне нещо се прави". На този фон да излезеш и да развиваш крайно отрицателна кампания вече е нелепо. Би било подценяване на избирателя. Избирателят все пак вижда, че нещо се прави", допълни политологът.

Първан Симеонов каза още, ако избирателите обръщат повече внимание не само на това, което е свършено, а и как е свършено, е възможна промяна в управлението.



Няма коментари:

Публикуване на коментар