Есен

Есен

30 септември 2019 г.

Работещи в БНР подкрепиха генералният директор Светослав Костов

Членовете на СЕМ са приели едностранчиво фактите за ситуацията в БНР и те искат ясни критерии за поисканата оставка на Светослав Костов
 
Работещи в различни звена на Българското национално радио изразиха недоволството си от поисканата от СЕМ оставка на генералния директор на медията Светослав Костов, предаде БНР.

Акцията си пред сградата на Радиото те не определиха като протест, а по-скоро като проява на подкрепа на Светослав Костов с основно искане да му бъде даден шанс да реализира концепцията, с която спечели конкурса за генерален директор преди два месеца, т.е. да му бъдат дадени 100 дни толеранс.

Протестиращите смятат, че членовете на СЕМ са приели едностранчиво фактите за ситуацията в БНР и те искат ясни критерии за поисканата оставка на Светослав Костов, защото иначе, според тях, Радиото ще се дестабилизира.

Стана ясно, че до края на седмицата, най-вероятно в петък, ще има подобна акция, която ще е пред сградата на СЕМ.

Протестиращите заявиха, че искат да бъде чута и тяхната гледна точка.

На извънредно заседание миналия петък Съветът за електронни медии даде едноседмичен срок на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов да подаде оставка. В противен случай, в седмицата между 7 и 11 октомври, на свое редовно заседание СЕМ ще започне процедура за предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР.

Светослав Костов обяви, че няма намерение да подава оставка.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар