Зима

Зима
Пролет

27 септември 2019 г.

СЕМ поиска оставката на шефа на БНР, той отказа да я подаде

Решението беше взето от медийният регулатор след много кратки експозета на всеки от надзорниците
 
На кратко заседание днес Съветът за електронни медии (СЕМ) даде срок на генералния директор на БНР Светослав Костов да депозира оставката си до края на следващата седмица.

Ако това не стане, СЕМ започва да пише проект за предсрочно прекратяване на мандата му. Това решение взеха единодушно четирима от членовете на СЕМ, отсъстваше единствено Бетина Жотева.

Пред "Дневник" малко след решението Светослав Костов каза, че той няма да подаде оставка. Научих, че са готови да стартират процедура, така че нека да я стартират, лаконичен беше директорът.

Решението беше взето от медийният регулатор след много кратки експозета на всеки от надзорниците, които заявиха, че всичко, което досега се е случило в радиото - свалянето от ефир на журналист и спирането на сигнала за близо пет часа, са нарушения, за които генералният директор трябва да поеме своята отговорност.

На въпрос защо още сега не се тръгва към предсрочно прекратяване на мандата, председателят на СЕМ София Владимирова поясни, че му се дава възможност да поеме отговорност.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар