Зима

Зима
Пролет

6 септември 2019 г.

Премиерът започна да раздава обещания и пари за стадиони

Борисов не е вчерашен, затова отпуска помощта по малко, за да не "го забравят веднага"...

Зададат ли се местни избори, собствениците на футболни клубове започват да потриват ръце. 

Тогава е най-доброто време да се иска от премиера Бойко Борисов, защото дава.

Само за две седмици два клуба от Първа лига започнаха да си решават проблемите с базата, а други получиха обещания за подкрепа по-нататък. И това може би е само началото още преди кампанията официално да е стартирала. 


Първо дебютиращият в елита "Арда" (Кърджали) получи бързо 2.5 милиона лева от правителството да си обнови "арената", най-вече с осветление. След това на "ЦСКА - София" му потръгнаха делата с проекта за строежа на нов стадион на мястото на "Българска армия", въпреки че се чака нов план за управление на Борисовата градина. А на пловдивския "Ботев" му бе обещана подкрепа, когато крановете на площадката на стадион "Христо Ботев" заработят. Покрай това ще има и за местния "Локомотив", стига феновете на двата отбора да не се бият. 

Какво ли ще е, ако запалянковците впрегнат цялата си организационна мощ и се представят подобаващо на изборите?

Борисов вече се научи, че за да си гарантира спокойствието на улицата, трябва да е на ти със запалянковците и със собствениците на футболни клубове. И едва ли са случайни совалките точно в тези три града. Кърджали е историческа крепост на ДПС, която трудно се пробива с класически средства. В Пловдив ГЕРБ не се чувства комфортно и ще пробва да вземе кметския пост с нов кандидат. И София, където феновете на ЦСКА могат да бъдат фактор в очертаващата се трудна битка на Йорданка Фандъкова с Мая Манолова.

Тепърва ролята на футболните фенове ще се отплаща. Но и Борисов не е вчерашен, затова отпуска помощта по малко, за да не "го забравят веднага". Ако сметката на изборите излезе, ще има още. Ако ли пък не - кой ял, ял.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар