Зима

Зима
Пролет

24 септември 2019 г.

От синя трудовата книжка става червена

Съществуващият към момента образец на трудовата книжка не е актуализиран от 1996 г.
 
Техническите параметри на образеца на трудовата книжка са: формат 12 на 17 сантиметра, обем от 32 страници, бял офсет 80 грама и корица – хроммат 200 грама, с цвят на корицата бордо – на външните страници и бял на вътрешните.

Това предвижда проект за нова Наредба за трудовата книжка и трудовия стаж, публикуван за обществено обсъждане, пише "Труд".

"Съществуващият към момента образец на трудовата книжка не е актуализиран от 1996 г. Измененията в трудовото законодателство, настъпили през годините след утвърждаването на образеца, от една страна изискват вписването на допълнителна информация в трудовата книжка, за която няма предвидени полета, а от друга – изискват прецизиране на реквизити на сега съществуващи полета. Допълнително затруднение създава и форматът на трудовата книжка, който поради малките си размери не позволява четливо отразяване на данните във връзка с трудовото правоотношение на работника или служителя", мотивира се социалният министър Бисер Петков, който е вносител на проекта за постановление на Министерския съвет.


Няма коментари:

Публикуване на коментар