Зима

Зима
Пролет

29 септември 2019 г.

Парламентарна комисия в руската Дума поиска да се отнеме лицензът на "Дойче веле"

Василий Пискарьов: Докато е действала на територията на Русия, „Дойче Веле“ е нарушавала закони, много закони
 
Парламентарна комисия в руската Дума постанови, че германската държавна медия „Дойче Веле“ е нарушила закона с начина, по който е отразила протестите в Mосква и други руски градове това лято. 

Освен това депутатите ще продължат да разследват и други медии, включително и Радио Свободна Европа и ББС, по сходни обвинения.

Председателят на Комисията по чуждестранна намеса във вътрешната политика на Русия Василий Пискарьов заяви, че парламентът ще отправи искане към Външно министерство да бъде отнето правото на „Дойче Веле“ да оперира на територията на страната.

„Докато е действала на територията на Русия, „Дойче Веле“ е нарушавала закони, много закони“, каза Пискарьов. В разследването изрично се подчертава, че редакцията на медията е написала в своя профил в "Туитър" „Москва, излез!“ Комисията е разтълкувала това като призив за участие в неразрешен митинг и като опит за влияние върху вътрешната политика, съобщава Svobodnaevropa.bg.

От редакцията на немската държавна медия засега не коментират решението, но вече отхвърлиха обвиненията, наричайки ги „недопустими“.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар