Зима

Зима
Пролет

28 септември 2019 г.

Lauda ще лети между Австрия и България

Настоящият флот на компанията се състои от 23 самолета Airbus, тръгващи от Австрия и Германия
 
Австрийската нискотарифна авиокомпания "Лауда" започва да изпълнява полети между София и Виена от 28 октомври, а между Бургас и Виена - от април 2020 година. 

Полетите между София и австрийската столица ще се изпълняват 5 пъти седмично – без сряда и неделя. Полетите от и до Бургас ще са всеки във вторник и петък.

Историята на лоу-кост превозвача е доста интересна. Авиокомпанията е основана през 2004 г. под името Amira Air от инвеститора Рони Пецик. В началото осъществява чартърни фирмени полети, обслужващи европейски и международни дестинации.

През 2018 г. компанията е придобита от легендата на "Формула 1" Ники Лауда. Веднага превозвачът сменя името си на Laudamotion. До февруари миналата годината компанията продължава да обслужва чартърни фирмени полети със самолети бизнес класа. След това обаче фирмата се преориентира към гражданската авиация.

На 20 март 2018 г. гигантът в лоу-кост превозите Ryanair обяви, че ще придобие 24.9% от Laudamotion, дял който ще нарасне до 75%, след одобрение от антимонополните органи на Европейския съюз. Сделката е оценена на 50 млн. евро. плюс още 50 млн. евро под формата на начални и експлоатационни разходи през първата година. Малко след анонса стана ясно също така, че Laudamotion ще отвори седем бази в Германия в допълнение към базите във Виена и Цюрих, а през лятото на миналата година Ryanair обяви покупката на 75% от превозвача за приключена, съобщава Banker.bg.

Преди няколко месеца пък Laudamotion отново промени името си на Lauda.

Настоящият флот на компанията се състои от 23 самолета Airbus, тръгващи от Австрия и Германия. Централата на Lauda е във Виена, но също така се фокусира върху базите си в Дюселдорф, Щутгарт и Палма де Майорка.

Очакванията на Lauda са, че през 2020 г. компанията ще обслужва повече от 6.5 милиона пътници. Австрийската авиокомпания предлага полети до над 90 дестинации в 29 държави.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар