Зима

Зима
Пролет

12 октомври 2019 г.

На кого ще ни оставиш, Бацееее?

Изглежда помъдрял и сам си признава, че като види дебелия край, и дим да го няма...
 
Вчера Борисов при среща с матрияла си в Ямбол, заяви, че ако започне да се стреля с ракети, автомати, тежка артилерия, то било лесно да се правят на смели в залата, ама той щял да хване на някъде, нямало да се прави на голям войвода. 

Признанието, че е страхливец, изобщо вече не притеснява някогашният мачо с кожената тужурка. Изглежда помъдрял и сам си признава, че като види дебелия край, и дим да го няма.

Преди това каза, че нямало какво да се притесняваме, те още на петдесет метра от границата ги спирали бежанците. Пълна омерта цари по въпроса за състоянието на Великата Българска Южна Ограда. Дали поне са я подпрели, за да не падне?

Каракачанов щял да праща армията. Вероятно същата, която ни зарадва с ретротехниката отпреди Втората Световна война на Гергьовденския парад. Да отбележа, че голяма част от „бежанците” са бойци от ИДИЛ и прочие военни формирования и имат далеч по-голям боен опит от българската армия, взета заедно. Та не знам, не знам, това с плашенето не ми звучи достоверно...

И тъй като в държавата всеки дава акъл, без да го има, и без да има компетентност, и аз да дам предложения. Например да командироват НикитУ Ангелкова, ЛилитУ Павлова и Цецка Цачева /е, вярно си почива жената, ама партията като я призове, къде ще ходи/, да дефилират покрай оградата по светло и да се усмихват насърчително на бежанците. Каракачанов може да направи няколко ретропарада на военна техника покрай границата, а неизтрепаните прасета могат да бъдат конфискувани в полза на държавата и въдворени в кочини на всеки сто метра от границата.

От време навреме Баце може с преводач да ходи да им обещава през оградата какъв просперитет ги чака, ако дойдат в България. Смелчаците, които влезят, пък предлагам за тях да бъде направена временна анкетна комисия от депутати, която да разгледа защо и как са влезли, като до произнасянето да се намират в старите гранични застави, пазени от Динко и компания, като им се даде правната възможност сами да си осигуряват храна и каквото там си искат. Но, за да не бъдем прекалено жестоки с горките хорица, може правителството щедро да им отпусне по една минимална пенсия от 207 лева и да ги остави да просперират, докато чакат решението на комисията.

А относно думите на Баце, че ще хване на някъде, ако започнат да ни обстрелват, се чувствам раздвоена. Също като във вица, когато тъща ти се хвърли от осмия етаж върху новата ти кола. Е, поне разбираме какво ни чака, ако нещата се влошат.

Да си знае матриялът. А и да вземе неговият матриял да си облече в тези случаи тениските с лика му, бели са, и отдалеч се виждат. 


Да се поразчисти малко територията...


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар