Зима

Зима
Пролет

12 октомври 2019 г.

Тепърва ни чака много кръв

Не можеш да пуснеш милиони непроверени мюсюлмани в Европа и да си убеден, че ще се преквалифицират на хирурзи, инженери и квантови физици...
 
Петима наръгани с нож в мол в Манчестър.

Британската полиция съобщава лаконично, че атаката е била “брутална”, “ужасяваща за свидетелите”, “хората са тичали, за да спасят живота си”, и че “атаката се разглежда като тероризъм”. Не се коментира дали извършителят е радикализиран мюсюлманин или радикализиран крайнодесен.

А вчера чист германец уби двама души край синагога в Германия. Няма да коментирам хералдичния възторжен патос в статиите на кореспондентите със слаб процесор. Прави впечатление, обаче, че когато коментират насилие, извършено от крайнодесни, няма и помен от обичайния “амок”, “тежко детство” и “преджобване с танцувални движения”.

Тепърва ни чака много кръв. И е хубаво това да се знае. Тепърва ще има ужасяващ ислямистки тероризъм, както и по-редки, но също толкова ужасяващи актове на насилие от крайнодесни. Кутията на Пандора е отворена, за което шепа хора предупреждавахме от години.

Либералите сред нас - онези с плюшените мечета, онези със захаросаните статуси, онези с фалшивата статистика, че ислямисткият терор си е ок, онези, гравитиращи около чужди НПО-та и посолства, ни се смееха и ни сочеха с пръст, когато им казвахме, че те, със собствената си глупост, ще върнат кафявата чума на бял кон.

Не можеш да пуснеш милиони непроверени мюсюлмани в Европа, когато разузнаването предупреждава за внедрени членове на Ислямска държава сред тях, и да си убеден, че щом влязат в Европа, ще се преквалифицират на хирурзи, инженери и квантови физици. 


Е, може, ама значи си малоумен и цялата ти претенция за кисела елитарност струва колкото едно меко котешко лайно.

Бяхме прави. Те още не го разбират. Но поне вече не пускат фейк статистика.


Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар