Зима

Зима
Пролет

31 октомври 2019 г.

Стенли: Яж, пей и обичай! (видео)

Един от най-харизматичните български изпълнители - Станислав Сланев-Стенли, ще представи своя нов албум "Чужди тела" с концерт в столичния клуб Music Jam. 


Феновете вече чуха пилотния едноименен сингъл, в който до певеца застава и неговата дъщеря Никол.

Албумът е първият студиен проект на музиканта от 17 години насам, след отличения с редица награди "Обсебен" (2002), и ще излиза на българския пазар в каталога на "Вирджиния рекърдс".

"Чужди тела" включва 10 нови песни, а Стенли събира в него цял отбор от приятели и колеги. По време на концерта-промоция ще се състои и видеопремиерата на сингъла "Чужди тела".

- Стенли, какво ви провокира да запишете албум 17 години след "Обсебен"?
- Любо Киров ме провокира! Шегувам се, но в интерес на истината той ме побутна да действам, както преди години ме накара да се замисля сериозно и за собствена банда. Любо е мой скъп приятел, през него минаха за одобрение всички текстове в албума. Той ме свърза и със Станислава Армутлиева от "Вирджиния рекърдс", която повярва в проекта и пое неговото разпространение и комуникация на всички нива. Разбира се, имах късмета да срещна точните хора в точния момент. Разделих се със Стефан Попов и Иво Чалъков от Gravity Co. и съм с нов барабанист и китарист. Барабанистът ми е невероятно момче, Николай Николаев, само на 23 години, а с потенциал за световна сцена! Китаристът ми се казва Станислав Вълчев. Препоръчаха ми го, а като се чухме, той директно каза "Стенли, аз съм твоя човек!". Оказа се добър пророк.

- Вие сте емблематичен изпълнител, но какво ще бъде новото в този албум?

- В "Чужди тела" има много електроника и звуци от 80-те, от периода ми с "Тангра", и в същото време се усеща един позитивизъм. Става ти леко на душата, като го слушаш – това ми казват приятели. Фънки все се майтапи - "Ей, най-накрая нещо светло и в твоето творчество да се случи!". Свири парчетата със страшен кеф. На 1 ноември представяме албума с голям концерт в Music Jam.

- Разкажете повече за съмишлениците ви зад проекта?

- Ако си говорим за творческата част, ще кажа голямо "Благодаря!" на Благо от Hayes & Y, млада банда, която живее в Манчестър. Миналия август си бяха дошли в София за една седмица и се запознахме на мой концерт. Предложих да направи няколко трака за мен. Това, което чух, беше изключително, и ме жегна до толкова, че му предложих да напише всичките десет песни в албума. По част от аранжиментите работи Светлин Къслев, а звука го прави Янко Генов от група Amoric в Дъблин. За една година сигурно съм навъртял над 600 разговора с Англия и Ирландия. Повечето демо версии ми ги пращаха във Вайбър.

Три текста в албума има Наталия Симеонова, един е на моята съпруга Людмила, два на Сашо Петров, "Чужди тела" е на Любо Киров. Три текста има и Дани Рашев, мой близък приятел, който публиката познава като д-р Врабчев от "Откраднат живот".

- Вече мина премиерата на сингъла "Чужди тела", в който с вокали се включва дъщеря ви Никол. Какви са нейните планове в музиката и какъв съвет бихте й дали – все пак е само на 17 години?

- Никол попадна случайно в тази песен, трябваше ми нежен женски глас и се сетих за нея. Ако не се беше справила от раз, щях да си намеря веднага алтернатива. Тя ходи на уроци по пеене отдавна, у дома е нон-стоп със слушалки, но не се отпуска да пее пред мен често. Скоро ще завърши Френската гимназия и още не е решила къде ще продължи да учи и какво. Ако се спре на музиката, ще застана зад нея на 100 %. Съвети мога да й давам, само ако ги поиска. Единият от тях със сигурност ще бъде да слуша интуицията си и да не гони успеха на всяка цена.

- Има ли нещо, от което е "обсебен" Стенли днес?

- От желанието да си почивам пълноценно във всеки възможен момент. Имам каравана на морето, която с Людмила си направихме като лятна резиденция. Имам си всичко там, най-вече спокойствието и кефа да гледам морето на първа линия. Ловя риба, събираме се с приятели, готвя им. Това са простичките удоволствия в живота, които гледам да си доставям по-често.

- Как виждате музикалната бг сцена в момента? Какво ви харесва и какво не?

- За мен Любо Киров е номер едно сред мъжете в поп музиката у нас. По-младите не ги следя. Дъщеря ми слуша Лана Дел Рей, не Гери-Никол. Една балада пусна Тита, мисля, че беше продуцирана от Любо, и за това и ми хареса, няма нищо общо с хитовете й до момента.

- Каква е вашата рецепта за творческо дълголетие?

- Яж, пей и обичай!





Интервю на Александър Попов, Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар