Зима

Зима
Пролет

21 октомври 2019 г.

Георги Дерменджиев е новият селекционер на националния отбор по футбол

Той ще води "лъвовете" в контролата с Хаити на 14 ноември и в евроквалификацията с Чехия три дни по-късно
 
Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков заяви, че Георги Дерменджиев вече може да се счита за селекционер на националния отбор.

„Георги Дерменджиев е треньорът, утре идвам, за да си минем технологичните неща по документацията. Утре подписваме договора. Вече даже работим по селекцията и технологичните футболни неща. Съгласи се и вече го обявявам официално. Дерменджиев беше първи и единствен избор“, заяви Лечков пред Дарик, като пожела да бъде цитиран, но не и записван, защото е в предизборна кампания.

Дерменджиев наследява на поста Красимир Балъков, който подаде оставка в петък.

Самият треньор може да се похвали като №1 сред българските специалисти по брой мачове в европейските турнири като помощник и старши треньор. Водил е "Лудогорец" и "Левски" като старши треньор, както и "Спартак" (Пловдив) и "Сливен". В Казахстан за кратко беше наставник на местния "Ордабасъ" (Шимкент). Дълги години работи и като помощник в "Литекс", където е с основна заслуга за успехите на този клуб.

Като футболист кариерата му минава основно в "Спартак" (Пловдив), "Славия" и "Янтра" (Габрово). С "белите" печели Купата на България през 1980-а година.

През 2014-а година беше избран за треньор номер 1 в българското футболно първенство.

Георги Дерменджиев ще води "лъвовете" в контролата с Хаити на 14 ноември и в евроквалификацията с Чехия три дни по-късно. След това ще има конгрес, след който новото ръководство на БФС ще прецени за националния селекционер. Това трябва да се случи до февруари на 20202 г.



Няма коментари:

Публикуване на коментар