Зима

Зима
Пролет

21 октомври 2019 г.

Бойко Борисов: България ще бъде с две газови магистрали и ще има най-евтиния газ

"Там, където има големи икономически интереси, където има газопроводи, няма война и затова още по-усилено строим."
 
"България ще бъде с две газови магистрали, българската икономика ще има възможност да си купи най-евтиния газ."

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток". То е в участъка от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". Трасето включва газоизмервателна станция и 11 км новоизграден преносен газопровод.

По думите на Борисов нашите съседи също ще могат да си доставят газ по тези газопроводи.

"Това е и една политическа магистрала. Там, където има големи икономически интереси, където има газопроводи, няма война и затова още по-усилено строим", добави Борисов. Министър-председателят подчерта още, че компресорните станции са подменени, за да бъдат реверсивни, така че да може и в двете посоки да се пренася газ.

"Немски филтри, американски компресори, руски газ и български строители", обобщи той, цитиран от правителствената пресслужба.

Другата седмица Борисов ще инспектира строителството на газовата връзка Гърция-България.

"Докато другите говорят, ние строим и даваме възможност на България да върне мястото си на основен газоразпределителен център", посочи премиерът.

По думите му с неговата реализация се цели повишаване на сигурността на доставките на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което е добре за българските потребители.


Няма коментари:

Публикуване на коментар