Зима

Зима
Пролет

18 октомври 2019 г.

Временно президент на БФС ще бъде Михаил Касабов

Всички членове на Изпълнителния комитет на БФС, както и националният селекционер Красимир Балъков подадоха оставки.

Това стана ясно на извънредното заседание, проведено на базата в "Бояна", след което бе съобщено, че временно президент на централата ще бъде досегашният вицепрезидент Михаил Касабов.

Организацията се подготвя за извънреден конгрес, на който ще трябва да бъде избран наследникът на Борислав Михайлов.

"Целият Изпълком подаде оставки. Най-вероятно ще има конгрес, но това не е нещо елементарно. Надявам се, че няма да има юридически препятствия. За мен оставката е морален акт", заяви един от членовете на Изпълкома Камен Костадинов.

„Нека не твърдим, че е имало намеса на държавата, защото не е така. Премиерът каза, че неговото правителство просто ще ревизира своите взаимоотношения. Аз съм бил свидетел на месене на държави на месене в работата на футболната федерация. Нека не достигаме до ситуация на санкция към българския футбол за несъществуваща намеса”, допълни Костадинов.

"Нека изчакаме УЕФА и не говорим за расисткия скандал, а да гледаме напред. Конфликт с държавата в момента има, но той ще бъде преодолян", коментира от своя страна Михаил Касабов и заяви, че ще иска среща с министъра на спорта Красен Кралев, за да разбере какво е необходимо, за да се изгладят отношенията.

"Днес е един неприятен ден за мен. Искам да благодаря на Борислав Михайлов за направеното през последните години. Сега предстои да изберем дата за нов конгрес и да намерим нов старши треньор. Аз ще свикам заседание на Изпълкома, на което да определим дата за конгреса. Тогава господин Йордан Лечков ще направи изявление за новия селекционер. На следващия конгрес аз няма да се кандидатирам за президент. Веднага след моето вписване аз ще имам право за свикване на Изпълком. Знаете, че има срокове", допълни Касабов, цитиран от Novsport.com.

Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков пък ще търси нов селекционер, след като оставката на досегашния Красимир Балъков бе приета.

Михаил Касабов

Няма коментари:

Публикуване на коментар