Зима

Зима
Пролет

1 ноември 2019 г.

Милош Земан: На контраразузнаването навсякъде му се привиждат китайски и руски шпиони

"Контраразузнаването трябва да се съсредоточи най-вече върху борбата с корупцията, за да бъдат защитени икономическите интереси на държавата."

Президентът на Чешката република Милош Земан заяви в интервю за пражкия телевизионен канал "Барандов", че на Михал Куделка - директор на Службата за сигурност и информация (контраразузнаването), навсякъде му се привиждат китайски и руски шпиони.

Според чешкия държавен глава, ръководителят на контраразузнаването провокира медийни кампании, насаждащи негативни настроения и подозрителност в обществото към Китай и Русия.

"Искрено казано, смятам, че такава атмосфера насажда Куделка, който зад всеки ъгъл вижда китайски или руски шпионин", каза Земан. "Той (Куделка) трябва да се занимава повече с борбата срещу икономическата престъпност отколкото с гонитба на митични шпиони".
Президентът Земан посочи, че контраразузнаването трябва да се съсредоточи най-вече върху борбата с корупцията, за да бъдат защитени икономическите интереси на държавата, както повеляват чешките закони, пише БТА.

За четвърта поредна година Земан отказва да удостои Куделка с генералско звание, въпреки предложенията за това, внасяни периодично от правителството.

Милош Земан

Няма коментари:

Публикуване на коментар