Зима

Зима
Пролет

23 ноември 2019 г.

Владимир Путин: "Единна Русия" никога не се е бояла от отговорността и трудните решения, необходими на страната

"Статусът на управляваща партия, на партия на властта, се състои не в това да властваш, а да чуваш народа и да му служиш."
 
Руският президент Владимир Путин призова управляващата партия "Единна Русия" да поеме отговорностите си и да обърне внимание на проблемите на хората, за да си върне силните изборни резултати.

Путин каза това на днешния конгрес на партията в Москва в присъствието на две хиляди делегати, сред които губернатори, депутати, сенатори и премиера Дмитрий Медведев.

Руският президент призова партийните членове сами да търсят решения на належащите въпроси, без да чакат знак от Кремъл. "Опитвайте се сами да решавате проблемите", заяви той, обръщайки внимание в речта си на предизвикателства като болници и училища, които са в лошо състояние.

Обществената подкрепа за "Единна Русия" намаля заради икономическата стагнация и непопулярната пенсионна реформа, отбелязва Франс прес.

Владимир Путин подчерта колко важни за бъдещето на партията са парламентарни избори, насрочени през 2021 година, и насърчи членовете й да се съсредоточат върху "постигането на осезаеми резултати по всички национални проекти, за да почувстват хората положителните промени в живота си".

"Единна Русия" никога не се е бояла от отговорността и трудните решения, необходими на страната. "Единна Русия" е най-голямата и водещата политическа партия в страната и тя получи този статус, защото винаги на първо място е поставяла защитата на интересите на гражданите и интересите на нашата родина. Статусът на управляваща партия, на партия на властта, се състои не в това да властваш, а да чуваш народа и да му служиш. Смисълът на това служене е бъдещето на нашите граждани, на нашите деца, които вече са се родили и които ще се раждат в руските семейства", изтъкна Путин.

Премиерът Дмитрий Медведев в обръщението си към делегатите заяви, че партийните членове, които планират да се явяват на избори като независими кандидати, е по-добре да напуснат партията.

Според Медведев кандидатите на "Единна Русия" трябва да се гордеят с политическата си принадлежност и че ако някой се срамува, че е неин член, то по-добре да освободи мястото си за хората, които вярват в бъдещето на партията и които са готови да работят в нея.



Няма коментари:

Публикуване на коментар