Зима

Зима
Пролет

23 ноември 2019 г.

Ал Пачино и Де Ниро за The Irishman

За тях това е филм, който има заслужено място в биографиите им редом с класики като "Жега" и "Кръстникът II"
 
Септемврийски ден през 2008 г., премиерата на филма "Righteous Kill" в Италия. 

Струпалите се около червения килим почитатели крещят името на актьора и чакат за неговия автограф. Де Ниро се обръща към своя колега от продукцията – Ал Пачино, и изразява съжалението си, че тези хора са се събрали за филм, който е само с малко по-добър от стандартния полицейски трилър.

"Казах му: "Това е страхотна реакция, но ще е хубаво, ако бяха тук за филм, с който наистина се гордеем. Следващия път ще направим такъв, който харесваме", спомня си Де Ниро думите, които отправя към Пачино.

11 години по-късно вече са направили такъв филм. "Ирландецът" (The Irishman) е новата творба на режисьора Мартин Скорсезе, в който двамата легендарни актьори и носители на "Оскар" си партнират. И за тях това е филм, който има заслужено място в биографиите им редом с класики като "Жега" и "Кръстникът II".

Това е и една от причините да е толкова очакван. Другата – че "Ирландецът" бележи завръщането на Скорсезе към света на гангстерите за пръв път след "От другата страна" (The Departed, 2006 г.), който му донесе "Оскар".

"Това са Боб и Марти в свят, който разбират, който са изследвали и който познават по-добре от всеки друг", казва Пачино.

Филмът е продължаващо 3 часа и половина изследване на реално съществувалия Франк Шийран-Ирландеца (Де Ниро) – убиец на мафията, който се сближава с профсъюзния лидер Джими Хофа (Пачино). Освен всички друго, филмът се занимава и с темата за наследството и задава въпроси за това какво оставяме след себе си. Този мотив не е изненада с оглед на това, че режисьорът и основните звезди са в средата или края на 70-те си години.

"Чух, че боядисвате къщи" – книгата от 2004 г., която послужила като основа за "Ирландецът", е обсъждана за екранизация още през 2007 г. Постоянно нарастващият бюджет и проблеми с графиците на замесените лица обаче водят до постоянно отлагане на проекта.

"Не вярвах, че някога ще бъде направен. В един момент си мислех: "Е, беше добра идея, но много такива се появяват и не стават реалност", признава Пачино.



 19min.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар