Зима

Зима
Пролет

27 ноември 2019 г.

След изборите - високи данъци и такси

По-голям е проблемът, че като се платят и новите високи данъци и такси, общините ще продължават да ги харчат необмислено...
 
В почти всички общини, особено тези, управлявани от ГЕРБ, се обяви повишаване на данъци и такси. Нямало пари в бюджетите. 

Ами нали бяхте стабилни? Какво стана? Какво стана с предизборните ви обещания, и месец не изтраяха? 

Повечето нови кметове се оправдаваха, че не знаели какво е финансовото състояние на общините. Като не знаете, къде сте тръгнали да се кандидатирате. На страницата на всяка община се публикуват бюджетите за годината и касовото им изпълнение. Да си бяхте направили труда да погледнете, а? Или не е важно, така или иначе матриялът ви вярва, пък като ви избере, можете четири години каквото си искате да правите. 

Продължава тенденцията да се намаляват или остават същите данъците за новите коли, а да се вдигат за старите. Тоест, бедните си го отнасят, както винаги. И ще задам същият въпрос като Президента Радев миналата година – мислите ли, че хората карат стари коли, защото искат, а не защото са бедни и не могат да си позволят нови. Отново ударът е срещу бедните. 

Още по-голям е проблемът, че като се платят и новите високи данъци и такси, общините ще продължават да ги харчат необмислено, с щедри ръце да дават поръчки на „наши хора” и да правят безсмислени разходи.

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар