Пролет

Пролет

28 декември 2019 г.

Пет мантри, които ще направят новата година по-щастлива за вас

Всеки път, когато коловозите ви вкарат в стари навици, вредни за вас, сетете се за тези мантри и си ги припомнете...
 
С настъпването на новата година идва и времето, в което да се замислим какво можем да променим през следващата година, за да сме по-щастливи, здрави, успешни и най-вече емоционално стабилни. 

Вместо да си давате обещания, които няма да спазите, опитайте да си повтаряте някои мантри през новата година. Нека те се превърнат в пътеводна звезда за вас. Всеки път, когато коловозите ви вкарат в стари навици, вредни за вас, сетете се за тези мантри и си ги припомнете. Те ще ви помогнат да сте по-щастливи и стабилни през новата 2020-а година.

„Не живейте за комплиментите на другите, защото може да умрете от тяхната критика.“

Някои хора правят грешката да се опитват да се харесат на всички, да се съобразяват и ръководят от тяхното мнение, да спечелят непременно одобрението на всеки. Запомнете, че с такова поведение ще спечелите само негативи. Вместо да ви харесват, околните ще ви подценяват и няма да ви взимат на сериозно.

„Сега съм тук. Ще бъда там по-късно.“

Обещайте си през новата година да не се насилвате да носите две дини под една мишница. Стресът е най-големият враг на здравето и емоционалната стабилност. Обещайте си, че ще поставяте себе си на първо място, когато колега или шефът ви, приятел или половинката ви ви пресира.

„Понякога печелиш, а понякога се учиш.“

Научете се да приемате провалите си като урок. Това е най-безболезненият и правилен начин да успеете да извлечете поуките от грешките си, вместо да им позволявате да ви сломяват.

„Пътувайте, не за да избягате от живота, а за да го изучите.“

Някои хора правят грешката да пътуват, само за да избягат от живота си, ежедневието си или просто защото другите го правят. Обещайте си през новата година да пътувате осъзнато, да опознавате нови култури и традиции, да се наслаждавате истински на чудесата на природата. Това ще ви направи много по-щастливи от преди.

„Обичай преди всичко себе си.“

Ако не обичаме сами себе си, няма как другите да ни обичат истински. Запомнете тази мантра и си я повтаряйте през новата година. Ще ви помогне да повишите самочувствието и самооценката си.

 
Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар