Зима

Зима
Пролет

30 декември 2019 г.

Какво точно не разбрахте?

Съдбата помага само на смелите, които воюват за себе си и за семействата си...
 
Признавам, че интелектът ми издиша, когато се опитвам да разбера мотивите на някои хора. 

Например чета, че Корнелия Нинова на шести януари ще има среща с Гешев заради кризата в Перник. Шапка й свалям на оптимизма, но получава черна точка за здрав разум. Какво очаква, не разбрах? Човекът, избран въпреки съпротивата на всички, от мафията, да тръгне да разследва мафията? Ама наистина ли си го мислите!?!

Смел прокурор от Перник заяви, че са виновни двама министри. Разследването го засилиха към Специализираната прокуратура, а ГМР заяви, че негови министри виновни няма. Да чухте нещо повече по случая? Няма и да чуете! Гербав виновен няма! И няма и да има, докато имаме такава прокуратура!

А в Перник, некъпани и жадни, тропнаха едно хоро, излязоха с плакати на мирен протест, молебен се предвижда за вода. Пак питам - какво не разбрахте? Нямам обяснение. Правителството на ГЕРБ управляват държавата през последните 10 години, контролират всичко, включително ток, вода, язовири, пътища, водопроводни системи, газопроводи и т.н. Сега се правят на ощипани селски моми, че изведнъж някой неизвестен извършител източил язовира. Бе това язовир, бе, цървули! Да не е селската бара да пресъхне внезапно?

А Вие искате НЕЩО да се направи. Правителството незабавно реши да отпусне 35 милиона. От които я 3,5 ще стигнат до Перник, я - не! И като дадат поръчките на своите изпълнители, които с две ръце задните си части не могат да намерят, на бас, че положението може и по-зле да стане! Защо не го питахте ГМР поради каква причина през последните 10 години не са подменени тръбите, по-стари от него?!? Ама не ви стиска!

Молебен ще ми правите! Ми направо отивайте да коленичите в София на Банкя под прозорците Му да се молите.

А на мен звездите ми говорят. Вземете винкелите и отивайте не да се молите, А ДА ИЗИСКВАТЕ И ДА ИСКАТЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ВИНОВНИТЕ. И не като сестрите да се фотнете с мазни физиономии с ГМР, докато той си играе джобен тенис, а да му обясните нагледно къде зимуват раците и да му обясните също къде ще бъде наврян, ако до две седмици нямате вода. В такава ситуация и Бог, и звездите, и всички окултни сили ще ви помогнат.

Съдбата помага само на смелите, които воюват за себе си и за семействата си. И тъпче с подковани обуща тези, които са на колене в калта!

Какво точно не разбрахте от всичко?

 
Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар