Зима

Зима
Пролет

10 декември 2019 г.

Истини за любовта, които научаваме след раздялата

Ако погледнете на раздялата по-философски, ще преоткриете не само себе си, но и света около вас

Раздялата може да научи човек на много неща. 

Тя може и да е неприятно събитие в живота, но ако погледнете на нея по-философски, ще преоткриете не само себе си, но и света около вас.

Пострадайте известно време, но стойте далече от крайни мисли и си дайте спокойно равносметка къде сте сбъркали, какво можете да научите и какво всъщност търсите. 


Междувременно ето и някои истини, до които неминуемо ще стигнете и сами:
 

Няма г-н Правилен

Когато сте във връзка, особено в началото ѝ, вероятно сте склонни да си затворите очите за доста от негативните черти на партньора си. Но след раздялата си давате сметка, че той/тя изобщо не е толкова перфектен/на. И че на практика такова нещо като перфектната и правилната половинка няма.
 

Не трябва да стоите във връзка, която „не работи“ за вас

Някои проблеми във връзката са преодолими, някои – колкото и да ги „лепиш“ – не са. И ако една връзка спре да работи и вие не се чувствате щастливи, в повечето случаи е по-добре да я прекратите. Нерядко след раздялата хората осъзнават, че всъщност съдбата им е направила услуга и те са били с крайно неподходящ човек за тях, който не им е позволявал да бъдат себе си и да разгърнат потенциала си.
 

Съвместимостта не е щастие

Повтаряли са ни и вярваме, че връзките се основават на съвместимост между двама души и на допълване. На пръв поглед логиката в това твърдение е желязна, удобството и разбирателството помежду двама души обаче не е щастие. Дори да си пасвате с някого и да имате общи интереси и хобита, това е само един от многото фактори, който може да скрепи една връзка.

Може да си паднете по друг/а дори да сте във връзка

Ревниви ли сте? Колко пъти сте вдигали скандали на половинката ако се загледа в човек от срещуположния пол? Нерядко осъзнаваме за колко неща сме реагирали прибързано или сме се държали нерационално, внушавайки си нещо. Това, че човек има стабилна връзка, не означава че не може да се чувства привлечен от трети човек. Нито пък че това моментно привличане ще прерасне в афера или изневяра.

Равноправието не е най-важното в една връзка

Ние сме странно поколение. Изискваме равенство в една връзка, но после страдаме от това, че мъжете ни не са инициативни, не са доминантни, не са решителни. Човек трябва да знае какво точно иска и какво е допустимо.

Когато връзката приключи вероятно ще си дадете сметка за колко неща е трябвало да оставите половинката си да реши и да действа, вместо да опитвате да се налагате и след това да се ядосвате, че отново „топката“ е била във вашите ръце.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар