Зима

Зима
Пролет

23 декември 2019 г.

Огромни загуби във Франция заради стачките, туристите намаляха

Загубите от протестите тази година са по- големи в сравнение с тези на "жълтите жилетки" от миналата
 
Стачките във Франция срещу пенсионната реформа продължават. 

Протестиращи и синдикати не чуха призива на президента Еманюел Макрон за прекъсване на стачките по време на коледните празници, съобщи Bulgaria ON AIR. Френската столица е бляскаво окрасена, но и необичайно тиха преди Коледа. Заради неспиращите протести няма транспорт, няма и туристи.

Сега започва третата седмица на стачката, която се отрази на негативно на хотели, ресторанти и магазини в района на Париж и доведе до много загуби. Много туристи зачертаха Париж като дестинация за празниците.

Стачката започна на 5 декември и оттогава приходите в сектора на услугите са намалели с около 30% на годишна база за хотели, 40% за кафенета и баровете, и 50% за ресторантите. Спада в приходите продължава да намалява.

Отменените резервации са отменени предимно от пътуващи от провинцията. Отлив на туристи има и от Белгия, Великобритания и Италия. Резервациите от САЩ, Китай и Южна Америка обаче останаха без промени.

Загубите от протестите тази година са по- големи в сравнение с тези на "жълтите жилетки" от миналата. Протести, палежи, сблъсъци с органите на реда, вандализъм и насилие съпровождаха протестите на "жълтите жилетки", но поне се провеждаха само в събота. Тази година стачкуващите излизат на шествие всеки ден от 5 декември.




Няма коментари:

Публикуване на коментар