Зима

Зима
Пролет

18 януари 2020 г.

МВнР на Русия потвърди, че газопроводът „Северен поток 2“ ще бъде достроен

От външното министерство нарекоха санкциите на САЩ срещу газопровода неприкрито вмешателство във вътрешните работи на ЕС
 
Строителството на газопровода „Северен поток 2" ще бъде завършено, въпреки външния натиск и американските санкции против проекта, предава ТАСС, като се позовава на информация на съобщение на уебсайта на Министерството на външните работи на Русия.

"Въпреки продължаващия натиск „Северен поток 2" ще бъде завършен. Европейците осъзнават изгодата от създаването на допълнителен маршрут", подчертаха от министерството, съобщава Cross.bg.

Във външното министерство нарекоха санкциите на САЩ срещу газопровода неприкрито вмешателство във вътрешните работи на ЕС. Целта на тези ограничителни мерки, според мнението на руски дипломати, е не загрижеността за енергийната сигурност, а „американският природен газ" да бъде на европейските пазари.

„Знаем, че не всички от ЕС приветстват този проект", подчертаха от руското външнополитическо ведомство. „Има противници както сред страните членки, така и в евроинституциите."

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар